Fins ara en aquesta pàgina, mitjançant la fotografia hem fet, critiques sobre: El canvi climàtic, El turisme massiu, la contaminació ambiental, entre altres temes, també, hem volgut ressaltar la importància que té per a nosaltres respectar, admirar i ajudar la natura. Bé, ara volem compartir una experiència interessant que contribueixi al benestar de les persones, al millor ús dels espais i dels recursos.
És una pràctica que ho fan milers de persones arreu del món, però que cal remarcar per omplir l’activitat fins a convertir-la com a part de la cultura de l’ésser humà que viu a les medianes i grans ciutats. Es tracta de promoure la construcció d’horts a l’entorn urbà.
Jo vull compartir la meva particular experiència, aprofitant uns 40 m² de teulada, i uns quants metres de terrassa per instal·lar caixes de cultiu, amb dos dipòsits per recollir l’aigua de pluja, pocs metres quadrats de tela asfàltica per impermeabilitzar les caixes i fer reg per capil·laritat, a més a més els accessoris per la distribució de l’aigua, com: Vàlvules de flotador, de tall, filtres, colzes com mena de vessants d’aigua.
A més l’acompanyen altres afers com un dipòsit per fer compost i un altre per fer humus de cuc.
Que cultiveu? És una bona pregunta, ja que són poques coses que cultivem: Horts com tomàquet (3 varietats), cogombre, maduixes, pebrots, enciam, pèsols, mongetes, flors silvestres, arbusts ornamentals, plantes medicinals entre d’altres; a més hem de dir que els cultius són ecològics.
Quant a la rendibilitat què? En realitat no n’hi ha rendibilitat econòmica,en tant en quant no es mesura com valor afegit la qualitat de l’aire que generen aquestes activitats, la disminució de la calor dins de casa, la petjada ecològica és petita per no dir imperceptible, la satisfacció de consumir productes produïts per tu mateix, una escletxa per conduir-te per la nova normalitat.
Bé podria dir-vos que és una petita cèl·lula d’economia circular.
El grapat de fotografies que hi són de seguida, us diran ho que vull dir amb tantes i moltes paraules.
Pero aixo no es una terrassa, aixo es un vergel. Quina passada, ho tens genial.
M'agradaM'agrada
Me agrada tu respuesta, si es verdad es un vergel. Como me gustaria que todo el mundo lo repliquese. Saludos.
M'agradaM'agrada
Pero aixo no es una terrassa, aixo es un vergel. Quina passada, ho tens genial.
M'agradaM'agrada
Que il-luciò veura aquest blog m’agrada molt.
M'agradaM'agrada