El Penyal d’Ifac


És una penya enorme, de material calcaria de 332 m d’altura sobre el nivell del mar, es localitza al poble de Calp, província d’Alacant Espanya, és dins d’una petita península de 47 hectàrees, declarat pel país Valencià com parc natural.

És d’un gran atractiu turístic, per aquestes dies hi ha turisme local malgrat la covid-19. Es pot arribar al cim per un camí serpentejant i sinuós, amb pedres punxegudes i relliscoses, sobretot a la part final del seder. En l’àmbit de dificultat, la ruta en té dues, una de baixa des del començament fins a l’entrada del túnel i altra de dificultat mitjana – alta, d’aquesta entrada fins al cim.

Pujar el penyal demana molt d’esforç, però paga la pena per les coses boniques que et dóna l’entorn: Flora i fauna riques i excepcionals, fins i tot n’hi ha endemismes al món vegetal. Crida l’atenció a ull de turista la quantitat de gavinots que t’acompanyen al llarg del camí

La muntanya dóna tot a tothom: Tranquil·litat, pau, aventura, observació, per a qui vulgui, per a turistes, senderistes, escaladors, fotògrafs, joves, petits i avis. Paisatges de la mar blava amb velers blancs que deixen petjades efímeres que esborra el vent. Ja ho veus, aquesta és generosa.

3 thoughts on “El Penyal d’Ifac

Add yours

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑